Jens Kajus & Claus Jakobsen

Jens Kajus
Syntynyt: 1971
Claus Jakobsen
Syntynyt: 1971

Tunnettuja töitä: Voyage riippuvalaisin, Arise Stool, Cupola Side Table, Libertine Rack, Anno Stool, Mies Dining Table, Corona Hook.
Koulutus: Suunnittelija

Historia
Jens Kajus sai graafisen suunnittelijan tutkinnon Tanskan Design-koulusta ja hän toimi luovana johtajana sekä perustajana tanskalaiselle design ja branding yritykselle e-Types. Myöhemmin hän toimi Playtype-merkin parissa, jossa hän on viimeiset 18 vuotta kehitellyt fontteja ja suunnitellut identiteettejä sekä brändäyskampanjoita Euroopan suurimmille yrityksille.

Claus Jakobsen valmistui huonekalupuusepäksi ja sen jälkeen huonekalusuunnittelijaksi Tanskan Design-koulusta. Opintojen jälkeen hän perusti designryhmän nimeltä REMOVE yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Thomas Bentzen ja Peter Johansenin kanssa. Sitten hän siirtyi työskentelemään HAY:lle, jossa hän vastasi suunnittelusta, huonekalujen tuotannosta ja toimituksesta seitsemän vuoden ajan.

Sen jälkeen hän liittyi Muuto:n joukkoihin, jossa hän työskenteli kolmen vuoden ajan tuotannon, logistiikan ja toimitusten parissa.
Vuonna 2015 Claus ja Jens perustivat yhdessä yrityksen MILLION. He ovat omin sanoin kertoneet brändistään:

"Visiomme on rakentaa alusta ja brändi, joka mahdollistaa suunnittelun, kehityksen ja tuotteiden valmistuksen, joista voimme innostua" sanoo Jens Kajus. Claus Jakobsenilla ja Jens Kajusilla on yhteinen historia, sekä henkilökohtaisella, että ammatillisella tasolla. Henkilökohtaisella tasolla he ovat olleet ystäviä lapsuudesta saakka Pohjois-Kööpenhaminassa. Ammattitasolla he ovat hoitaneet useita sisustus projekteja yhdessä aikaisemmissa työpaikoissa kuten tuotekehittelyä HAY:n ja Muuto:n leivissä sekä toimintaa luovina johtajina brändäys yrityksissä e-Types ja playtype.com.

Heillä on moderni idiomi. Yksinkertainen ja tiukka. Niinpä heidän kokoelmassaan estetiikka ja toiminnallisuus ovat kahdella puolella samassa kolikossa, jotka voidaan helposti sekoittaa yhteen ikonisten design huonekalujen kanssa kuten Vitra tai Cappellini. Heidän kokoelma heijastaa tunnistettavuutta ja yksinkertaista tulkintaa, joka sisältää modernin teknologian, fiksut materiaalit ja nykyaikaisen värimaailman.

"Design-filosofiamme nojautuu yksinkertaiseen, modernistiseen muotoiluun skandinaavisella lämmöllä, joka perustuu korkealaatuisiin materiaaleihin ja viimeistelyyn. Tämän saavuttamiseksi käytämme pieniä ja keskikokoisia valmistajia, jotka sijaitsevat lähellä yritystämme muun muassa Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa, tällä tavoin emme ole koskaan kaukana tuotteita valmistavista ihmisistä. Uskomme siihen, että viimeiset 5% tekee 100% - laadusta emme tingi. Meille on tärkeää luoda tuotteita, jotka kestävät päivittäistä käyttöä vuosikaudet." kertoo Claus Jakobsen.

Jens ja Claus ovat suunnitelleet suurimman osan kokoelmasta itse. Mutta heidän pyrkimyksenä on kutsua taitavia suunnittelijoita vuosittain mukaan kehittämään ja täydentämään kokoelmaa. Heidän yhteistyö nuoren tanskalaisen lahjakkuuden Terkel Skou Steffensenin kanssa on johtanut sarjoihin EASE ja HUG.

Voyage Riippuvalaisin M3 Ø46 Black/Oak - MILLION
EUR 719,00
Tilaa ennen klo 15 ja tilauksesi lähetetään tänään (arkipäivinä)
Voyage Riippuvalaisin M2 Ø19 Black - MILLION
Tulossa varastoon: 21-24 päivässä
Näytetään 36 / 75 tuotteesta
Jaa kuvasi @lampemesteren
Tägää #yesLampemesteren, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.