Issey Miyake

Syntynyt: 1938
Tunnettuja töitä: In-Ei sarja
Koulutus: Graafinen suunnittelija

Historia
Japanilainen suunnittelija Issey Miyake syntyi 22. huhtikuuta 1938 Hiroshimassa. Graafisen suunnittelun koulutus hankittiin Tama Art yliopistosta Tokiossa, josta hän valmistui vuonna 1964. Ensimmäiset vuodet valmistumisen jälkeen Miyake työskenteli Pariisissa ja New Yorkissa, mutta vuonna 1970 hän palasi takaisin kotiin Japaniin, jossa Miyake Design Studio perustettiin Tokiossa. Yrityksen pääsuuntana on korkealaatuinen naisten muodin tuotanto.

1980-luvun lopulla Miyake alkoi kokeilla uusia menetelmiä laskostamiselle, jotka mahdollistaisivat joustavuuden ja liikkuvuuden käyttäjälle sekä helpottaisivat tuotteen hoitoa ja erityisesti itse tuotantoa. Kyse on pidemmästä kankaan 'muistin' voitelusta, josta emme viitsi puhua sen enempää, ettet kyllästy. On kuitenkin tärkeää tietää siitä, sillä se on pääosassa In-Ey sarjassa.

Itävaltalainen taiteilija Dame Lucie Rie, joka teki paljon keramiikkaa, oli hyvä ystävä ja hän antoi Miyakelle perinnöksi posliini- ja keramiikkanappi kokoelmansa. Tämä kokoelma on vaikuttanut voimakkaasti muotoiluun ja uusiin kokoelmiin siitä lähtien. Eräs toinen erityinen ystävyys oli Steve Jobsin kanssa, jossa Miyake suunnitteli Applen perustajan "virkapuvun". Jobs antoi tällaisen lausunnon: "Kysyin Isseyltä, voisiko hän tehdä muutaman pitämistäni mustista poolokauluspaidoista ja hän teki niitä satoja."

Vuodesta 1994 alkaen Miyake on keskittynyt yhä enemmän vuoden 2010 Reality Labin tutkimukseen ja kehittämiseen. Muun muassa IN-EI valaisinsarja on tästä lähtöisin oleva projekti.
Ei tuotteita
Hakukriteeriä vastaavia tuotteita ei löytynyt
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.