Holger Strøm

Syntynyt: 1938

Historia
Holger Strøm on mies tunnetun IQlight valaisimen takana. Kyseinen valaisin koostuu 30 pienestä muovi kappaleesta, jotka yhdistettäys muotoutuu esteettiseksi valaisimeksi. Järjestelmä perustuu geometriaan ; Interlocking Quadrilaterals, eli "lomitettuja neliöitä".
Holger Strømin suuri intohimo oli geometriassa, logiikassa ja tilavuus. Tämä intohimo syntyi 1950-luvulla, kun hän luki nuorena artikkelin lehdestä ”Det Bedste” Richard Buckminster Fullerista – amerikkalaisesta arkkitehdistä ja insinööristä, joka tunnetaan hänen kuuluisasta ”Geodeettisesta kuvusta”.

Holger Strøm kiinnostui erittäin paljon minimalisuudesta, miten minimoida kaikki, kuten valaisimeen käytetyn materiaalin määrän. Tämä ajattelutapa auttoi luomaan vuonna 1972 IQlight valaisimen.
Holger Strøm on alun perin pakkaussuunnittelija, ja hänen minimalistinen näkemyksensä otti vallan myös tällä saralla. Hän työskenteli kokonaan ilman liimaa ja niittejä ja hänen designit näyttävät yksinkertaisilta, mutta niiden takana on monta tuntia geometrista kehitystä ja monimutkaisia laskelmia.

Hänen ensimmäiset valaisindesignit olivat 2 valaisinta joulunäyttelyyn. Holger Strøm rakensi nämä kaksi valaisinta käyttäen kolmikulmaista mallia, jotka hän liimasi yhteen- Valaisinta käytettiin ainoastaan näyttelyssä, mutta Holger ei voinut päästää ideaa valaisimesta joka koostuu monesta moduulista. Tästä syystä hän kehitteli valaisinta, joka kootaan timantin muotoisista kappaleista, jotka yhdessä muodostavat pyöreän muodon. Valaisimen tuli liittää yhteen joka kulmasta, mutta alussa malli oli löysä ja tästä syystä Holger pidensi terävät kulmat, jolloin valaisin oli pitävä ja elegantti.
Holger havaitsi, että valaisimesta voidaan koota monia muita eri muotoja näillä timantinmuotoisilla paloilla. Lopullinen valaisimen muoto oli nyt asiakkaan valittavissa. Valaisimesta tuli suuri menestys 70-luvulla ja myi noin 20 000 kappaletta.

80-luvun saapuessa fokus oli väreissä, kimalteissa ja glamourissa, ja tähän yksinkertainen IQlight ei sopinut ja valaisin jäi hieman taka-alalle ja unohduksiin.
Viimeinen valaisin oli Holger Strømillä keräten pölyä, kunnes trendikkään kierrätyskaupan haltija Kööpenhaminassa löysi valaisimen ja palautti sen tuotantoon tietyn ajan kuluessa. Kestävän designin arvostuksen kasvaessa IQlight on noussut takaisin suosioonsa.

Tänä päivänä Holger Strøm asuu vaimonsa kanssa Tanskan Birkerødissä.

IQlightin tuottaa nykyisin DybergLarsen. Tutustu valaisimiin alta.
Ei tuotteita
Hakukriteeriä vastaavia tuotteita ei löytynyt