Foster & Partners

Syntynyt: 1935
Tunnetut työt:
F+P -riippuvalaisimet
F+P -seinävalaisin
RF1 -tuoli
(katso lisää sivun alaosasta)
Koulutus: Arkkitehti  

Historia
Norman Foster on Foster & Partnersin perustaja ja puheenjohtaja. Yritys on muun muassa suunnitellut F+P –valaisimen Louis Poulsenille.
Norman Foster syntyi Manchesterissa vuonna 1953. Läpäistyään Manchesterin yliopiston arkkitehti- ja kaupunkisuunnittelukoulun vuonna 1961 hänelle myönnettiin stipendi Yalen yliopistoon, josta hän sai arkkitehtuurin maisterintutkinnon.

Vuonna 1963 Foster perusti arkkitehtuuriin keskittyvän yrityksensä Team 4:n yhdessä Richard Rogersin sekä Georgie että Wendy Cheesmanin kanssa. Yrityksen hajottua perustivat Norman Foster ja Wendy Cheesman ”Fosters Associates” –yrityksen, josta vuonna 1967 tuli Foster & Partners.

Tämä arkkitehtitoimisto tunnetaan nyt kaikkialla maailmassa ja sillä on tukikohta yli kahdessakymmenessä maassa. Viimeisten vuosikymmenten aikana he ovat vastanneet laajasta töiden valikoimasta, joka vaihtelee urbaanisuunnittelusta julkisiin tiloihin, lentokenttiin, kulttuurirakennuksiin, konttoreihin, sekä yksityisasumuksiin. Sitten yrityksen starttaamisen on se saanut jo 470 erilaista palkintoa ja voittanut 86 kansainvälistä ja kansallista kilpailua.

Fosterin suuri suosio alkoi jo yli 20 vuotta sitten. Hänet ylennettiin vuonna 1997 ”Order of Merit” –tittelin haltijaksi ja hän voitti "Pritzker Architecture" –palkinnon vuonna 1999. Saksassa hänet nimettiin tittelillä ”Pour le des Mérite"  ja viimeksi vuonna 2009 hänelle myönnettin "Prince of Asturias” –palkinto taiteiden kategoriassa.

Lisää tunnettuja töitä (joista tässä vain pieni valikoima)
Pekingin lentokenttä
Dresdenin rautatieaseman kunnostus / uudelleenrakennus
Millaun viadukti Ranskassa
Swiss Re –torni  
Malesian Petronas –kampus
Hearstin pääkonttoritorni New Yorkissa
Bostonin Museum of Fine Arts
Robert ja Arlene Kogod Courtyard Washingtonin Smithsonian Instituutissa
Useita tutkimuslaitoksia Stanfordin Yliopistossa Kaliforniassa
Ei tuotteita
Hakukriteeriä vastaavia tuotteita ei löytynyt
Jaa kuvasi #jaavalaisinmestari
Tägää #jaavalaisinmestari, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.