FontanaArte

Luigi Fontana perusti yrityksen Milanossa vuonna 1881. Yritys valmisti aluksi lasia rakennusalalle, mutta vuosisadan loppupuolella rupesi valmistamaan lasia sisustamiseen.
Gio Ponti valittiin yrityksen taiteelliseksi johtajaksi vuonna 1931. Gio Ponti oli yksi ADI:n (italialainen teollisen designin yhdistys) perustaja. Hän suunnitteli julkisia ja yksityisiä rakennuksia sekä huonekaluja ja muita tuotteita, joista on myöhemmin tullut osa arkkitehtuuri- ja designhistoriaa.

Useat valaisimista, jotka hän suunnitteli FontanaArtelle, ovat edelleen tuotannossa, kuten 0024, Bilia, Pirellina ja Pirellone.
Ei tuotteita
Hakukriteeriä vastaavia tuotteita ei löytynyt

Enemmän tietoa merkistä FontanaArte

Pietro Chiesa aloitti yrityksessä vuonna 1932. Pietro oli taitava lasimestari ja sai usean saman alan ammattilaisen liittymään Fontanaan.  
Tämän jälkeen yrityksen nimeksi muuttui FontanaArte. Heidän tavoitteenaan oli kehittää korkealaatuisia käsiteollisuustuotteita.

Max Ingrand otti vuonna 1954 ohjat käsiinsä yrityksen uutena taiteellisena johtajana. Hän johti FontanaArten teollistuneelle aikakaudelle. Hän muutti tuotannon rajallisista tuotantosarjoista ja yksittäisestä tuottamisesta massatuottamiseen sekä teollisempaan tuottamismenetelmään. Siitä huolimatta hän piti kiinni käsityöläisammattilaisista ja siten myös yrityksen tavoitteesta tuottaa korkealaatuisia käsiteollisuustuotteita.

Max Ingrand kuoli vuonna 1969 vain 61-vuotiaana. Tämän jälkeen yrityksen osti ryhmä yksityisyrittäjiä. Carlo Guglielmi valittiin yrityksen johtajaksi vuonna 1979.  
Arkkitehti Gae Aulenti, joka oli myös aiemmin työskennellyt FontanaArten kanssa, aloitti yrityksen taiteellisena johtajana. Yhdessä he veivät yritystä modernimman tyylin suuntaan.
FontanaArte otti vuonna 1998 vastaan ”ADI Compasso d´Oro”-palkinnon yrityksen luovasta visiosta, joka keskittyi designiin ja pitkään käsityötraditioon sekä uusimpaan teknologiaan.    

FontanaArte julkaisi Euroluce:ssa vuonna 2013 kokoelmansa, jossa he olivat keskittyneet yhteistyöhön uuden sukupolven suunnittelijoiden kanssa, sekä valmistamaan tuotteita epätavanomaisista materiaaleista. Yritys keskittyy suunnittelemaan ihmisille valaisimia ja haluaa että ne ovat rakastettavia peruselementtejä moderneissa kodeissa.  
Jaa kuvasi @lampemesteren
Tägää #yesLampemesteren, jolloin kuvat näkyvät täällä. Inspiroidu ja innostu näistä ainutlaatuisista kodeista.